Kapušianske Kľačany - Kaposkelecsény

   
Mapa stránok Dnes je sobota , 20. október 2018, meniny má Vendelín , zajtra Uršuľa
text  text  text  text  text  text  text  text  text  text 
Kalendár
9október 201811
poutstštpisone
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Počasie
Správy Új szó
Tragikus baleset Dunaszerdahely közelében
Tragikus baleset Dunaszerdahely közelében
ÚJ SZÓ ONLINE 2018. 10. 20., szo - 17:15
rendőr
Friss ikon
Off
Törzs

Ma délelőtt halálos baleset történt Lég közelében, egy ember életét vesztette. A tragédiát egy Octavia 60 éves sofőre okozta, aki meggondolatlanul fogott egy teherautó előzésébe,  ő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vele frontálisan ütköző Felicia sofőrje életét vesztette, a mentősök próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Egy nő utazott még a Feliciában, őt a helyszínen újraélesztették, majd rohammentő vitte kórházba. 

Az Octavia sofőrje nem fogyaszott alkoholt.

(TASR)

Bevezető
Lég |

Most is a vétlen sofőr halt meg.

Címkék
Település / hely
Lég
Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Medvevész Lóvészen: három bocsot gázolt el a vonat
Medvevész Lóvészen: három bocsot gázolt el a vonat
MTI 2018. 10. 20., szo - 16:54
medvebocs
Friss ikon
Off
Törzs

Három medvebocsot gázolt el szombat reggel a székelyföldi Lóvészen a vonat. Izsák-Székely Lóránt, a község polgármestere elmondta: a  napokban többen jelezték, hogy három medvét láttak a lóvészi templom környékén. A polgármester reményét fejezte ki, hogy ez a három medve esett a baleset áldozatául, mert - mint közölte - az állatok félelmet keltettek a faluban. A medvebocsok egyikét egyévesnek, a másik kettőt kétévesnek becsülték.

Hargita megyében idén hét medve pusztult el közlekedési balesetekben. Két bocsot Tusnádfürdőn gázolt el a vonat, egy medvét Székelyudvarhely határában, egyet pedig Maroshévíz térségében ütött el gépkocsi. 

Romániában egyre több gondot okoz a túlszaporodott medveállomány. 2016 előtt a környezetvédelmi tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak, ekkor azonban a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Egy tavalyi becslés szerint Romániában mintegy 6800 medve él, és az állomány 85 százalékát a székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megyében, illetve a szomszédos Brassó megyében tartják számon.

medve csíkszreda

Csíkszeredai iskolaudvaron lőttek ki egy medvét

Csíkszereda |

A csíkszeredai román tannyelvű Octavian Goga Főgimnázium udvarán lőtt ki egy vadász kedd délelőtt egy medvét, mely hajnalban több portára is betört a városban - írta a Székelyhon.ro portál. 

Bevezető
Lóvész |

A polgármester és a falu is örül.

Település / hely
Lóvész
Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Az ukránok szerint az orosz titkosszolgálat áll a magyarellenes óriásplakátok mögött
Az ukránok szerint az orosz titkosszolgálat áll a magyarellenes óriásplakátok mögött
MTI 2018. 10. 20., szo - 16:18
kárpát
Friss ikon
Off
Törzs

Bejegyzésében jelezte, a rendvédelmi szervek nyomoznak az elkövetők után, de

a végrehajtás módja és stílusa arra utal, hogy ez is az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) primitív provokációja”.
 

Megjegyezte, hogy az FSZB az utóbbi években igyekszik egymásra uszítani az ukránokat és magyarokat Kárpátalján. Ennek kapcsán emlékeztetett, hogy tavaly áprilisban ismeretlenek szintén az éj leple alatt provokatív magyar feliratokat helyeztek ki a Beregszászi és a Nagyszőlősi járások közigazgatási határán. Azok a feliratok, akárcsak a mostaniak, ukrán nyelvűek voltak, de hibásak, mert oroszból ültették át őket tükörfordítással - írta Moszkal. 

Emlékeztetett arra, hogy az idén februárban kétszer intéztek támadást a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen. Mindkét bűncselekményt felderítették, és megállapították, hogy orosz titkosszolgálatok álltak mögöttük.

A kormányzó leszögezte, a hatóságok mindent megtesznek, hogy fényt derítsenek a provokáció hátterére. Szerinte már bebizonyosodott, hogy a hasonló primitív dolgok nem működnek Kárpátalján, ezeknek nem ülnek fel sem az ukránok, sem a magyarok.

Szombatra virradóra ismeretlenek Ungvár, Munkács és Beregszász környékén, a főutak mellett összesen mintegy 20 óriásplakátot helyeztek el a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének képeivel, neveivel és őket szakadároknak nevező, a megállításukra felszólító ukrán nyelvű felirattal.

Bevezető
Ungvár |

Az orosz titkosszolgálatok provokációjának tartja a kárpátaljai magyar politikai vezetők képeit és magyarellenes feliratot tartalmazó óriásplakátok kihelyezését Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója.
 

Település / hely
Ungvár
Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt
Komment kikapcsolva
Bekapcsolva
Bevezető mint galéria
Ki
Správy SME

Aktuality

Kamerovým systémom k prevencii kriminality

Obec Kapušianske Kľačany za pomoci dotácie Rady vlády SR zrealizovala začiatkom roka 2015 projekt zameraný na prevenciu kriminality pod názvom "Kamerovým systémom k prevencii kriminality - obec Kapušianske Kľačany"

V obci Kapušianske Kľačany sa v poslednom období rozrastá protispoločenská činnosť. K boju proti tejto nežiaducej činnosti sa obec rozhodla prijať účinné postupy, smerujúce k eliminácii bežnej kriminality, zabezpečením monitorovania rizikových oblastí v obci. Základným cieľom projektu bolo vybudovať kvalitný a zároveň nepretržitý monitorovací systém na miestach vyznačujúcich sa vysokou mierou výskytu protispoločenských aktivít.

Vzhľadom na výšku dotácia a finančné možnosti obce, boli v rámci projektu osadené 2 kamery na strategických miestach. Jedna kamera sníma vjazd na cintorín, vedúci cez bočnú uličku a druhá kamera je osadená na konci tejto uličky a sníma cintorín.

Technická stránka projektu bola realizovala v období od 17.03.2015 - 23.03.2015.

Projekt bol finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality.